Padomi ēdiena gatavošanai ar gāzi

KĀPĒC GATAVOT ĒDIENU, IZMANTOJOT grilgāzi?

  • Ātrums. Liesmas regulēšana ļauj nekavējoties ietekmēt ēdiena temperatūru, un nav jāgaida, kamēr plīts uzsils vai atdzisīs.
  • Ērtums. Tā kā temperatūru var pielāgot pēc nepieciešamības, katls nav jānoceļ no plīts, ja pastāv pārkaršanas risks. Plīti var arī uzreiz izslēgt, un nav jāgaida, kamēr tā atdziest.
  • Vienmērīga siltuma sadale. Liesma sasilda visu katla vai pannas pamatni, un temperatūru var precīzi pielāgot pēc nepieciešamības.

    Precizitāte. Gāzes plītij var ļoti precīzi noregulēt temperatūru, ļaujot izmantot vissmalkākās un sarežģītākas gatavošanas procedūras.

PADOMI DROŠAI ĒDIENA GATAVOŠANAI

Vienmēr turiet gāzes balonu vertikālā stāvoklī un bērniem nepieejamā vietā
Propāna balonam ir drošības vārsts, kas ugunsgrēka gadījumā novērš balona eksplodēšanu. Lai vārsts darbotos pareizi, balons ir jātur vertikālā pozīcijā. Glabājiet propāna balonu bērniem nepieejamā vietā.

Nepakļaujiet balonu pārmērīgam karstumam

Apmēram 65 °C temperatūras apstākļos pastāv risks, ka balona drošības vārsts var atvērties un var izplūst gāze. Tāpēc balonu nevajadzētu uzglabāt karstu virsmu tuvumā vai stiklotās vietās, piemēram, stiklotos balkonos vai stāvošā automašīnā. Turiet propāna balonu vismaz 1 metra attālumā no cepeškrāsns, malkas krāsns un līdzīgiem siltuma avotiem un vismaz 20 cm attālumā no gāzes plīts, sildelementiem vai citām pieslēgtām gāzes ierīcēm.

Nodrošiniet labu ventilāciju
Glabājiet propāna balonu telpā ar labu ventilāciju, piemēram, virtuves skapī ar ventilācijas atverēm augšējā un apakšējā daļā. Nekad neglabājiet balonu guļamistabā.